Totaal opgehaald aan donaties € 6018,57

Nalaten aan het Oorfonds

 

 

Nalaten aan het Oorfonds

 

Steeds meer mensen staan open voor het idee om na te laten aan een goed doel en leggen dat vast in hun testament. Door het Oorfonds als goed doel op te nemen in je testament, draag je bij aan meer wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor oorproblemen. Zo helpen we samen oorproblemen de wereld uit! 

Het Oorfonds heeft een ANBI status en is net als vele andere goede doelen, vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt jouw nalatenschap volledig ten goede aan ons werk. 

Nalaten kan op de volgende manieren:

Erfgenaam

Je kunt het Oorfonds als mede-erfgenaam in je testament benoemen. Zo schenk je een deel van je nalatenschap bijvoorbeeld aan familie en een deel aan het goede doel. Je kunt het Oorfonds ook als enige erfgenaam benoemen, in dat geval gaat de hele erfenis naar het goede doel.  

Nalaten aan een bepaald onderzoek

Wil je dat je nalatenschap aan het Oorfonds op één plek terechtkomt? Bij een specifiek onderzoek bijvoorbeeld? Of alleen nalaten aan onderzoek naar een bepaalde (erfelijke) aandoening? Ook dat kan in je testament worden vastgelegd.

Legaat

Je kunt ons ook steunen door het Oorfonds als legataris op te nemen in je testament. Bij een legaat wordt exact omschreven wat je na je leven aan het Oorfonds nalaat. Dat kan een vast geldbedrag zijn, maar ook een percentage of een huis.

Meer informatie

Wil je meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden dan kun je altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier

Belastingvoordeel

Vanwege onze ANBI-status betalen wij geen belastingen over schenkingen die we ontvangen en ook als schenker kun je profiteren van belastingvoordeel. Je bent er dus zeker van dat de gehele geldsom daadwerkelijk bij het Oorfonds terechtkomt.

Je kunt je testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Waar je ook voor kiest: met iedere donatie komen we dichter bij ons doel om gehoorproblemen de wereld uit te helpen!