Can You Hear Me?

World Hearing Day NL

Vrijdag 2 mei – Release World Hearing Day Lied

Elk jaar is het op 3 maart World Hearing Day, een initiatief van de World Health Organization (WHO) om wereldwijd aandacht te vragen voor gehoorproblemen. Het Oorfonds markeert deze dag met een bijzonder muzikaal project: een inspirerend lied gecreëerd door en voor mensen met gehoorproblemen. Het lied zal vanaf 2 mei 2025 beschikbaar zijn op alle streamingplatforms.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Can You Hear Me?

Gerelateerd aan 3 maart 2025, World Hearing Day, hebben twee talentvolle artiesten de handen ineengeslagen om een track te maken, genaamd Can You Hear Me?

Het nummer is geen gewone track. Het is een vrolijke, zomerse dance-pop ervaring die de energie van de zomer vastlegt. Dit funky nummer is het resultaat van de samenwerking tussen KULI (Peter Jan Rijpkema) en Laurentius (Lars Beerda), twee artiesten die muziek maken die je niet alleen hoort maar ook echt voelt. Beide artiesten hebben een ooraandoening: Peter Jan heeft een cochleair implantaat en Lars heeft tinnitus. Dat belemmert hen echter niet om muziek te maken die voor iedereen toegankelijk is.

Met dit project willen de makers laten zien en horen dat iedereen met oorproblemen nog steeds veel kan, zelfs muziek maken en beleven. Daarbij willen we dat iedereen zich realiseert hoe erg het is als je een aandoening hebt én dat het ook nog eens heel veel mensen in Nederland treft. In Nederland hebben zo’n 2 miljoen mensen last van gehoorverlies en nog eens 2 miljoen mensen van oorsuizen of een piepgeluid. En dat worden er steeds meer. Daar moeten wie iets aan doen. Daar kunnen we iets aan doen.

Het is van groot belang dat veel meer Nederlanders beter voor hun oren gaan zorgen én dat wanneer ze slechter gaan horen ze dit niet klakkeloos accepteren. Daarom zetten we ons in om voorlichting te geven om daarmee oorproblemen te voorkomen en te behandelen.

Daarnaast willen we dat er meer wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de oorzaken en mogelijke genezing van ooraandoeningen. Dat gebeurt in Nederland nog veel te weinig en om dit te realiseren is veel geld nodig.

Wetenschappelijk onderzoek heeft Peter Jan geholpen om weer te horen en nu te kunnen doen wat hij doet. Het zou mooi zijn als dat ook voor Lars kan gelden met zijn tinnitus.

Het project wordt ondersteund door Soave Records, het label voor feel good dance music.

Met het verspreiden van dit bericht én de link naar het lied

  • steun je iedereen met een oorprobleem
  • laat je iedereen zonder oorprobleem horen wat je allemaal nog wel kunt als je het wel hebt
  • laat je weten dat je iemand met oorproblemen niet wilt buitensluiten
  • geef je geld dat gebruikt zal worden voor onderzoek dat leidt tot oplossingen
  • maak je mensen blij met mooie kunst die voor iedereen toegankelijk is!

Bij het afspelen van het lied

  • wordt je direct zelf blij
  • krijgen de artiesten een mooi podium
  • kunnen we bewustwording rondom oorproblemen vergroten
  • worden de streaming opbrengsten direct aan het Oorfonds geschonken

Het nummer is vanaf vrijdag 2 mei 2025 te streamen op de verschillende media.

Wil jij ook met een klein gebaar een bijdrage leveren? Deel dan deze pagina en de link naar de ‘sneak preview’. Dan kunnen zoveel mogelijk mensen vanaf 2 mei genieten van dit unieke lied!

Voor meer informatie:

info@oorfonds.nl
Eddy.deRidder@oorfonds.nl

Telefoon: 06 460 225 66 (Eddy de Ridder)

Een tipje van de sluier

 

Met een dynamische mix van opzwepende beats, vrolijke melodieën en aanstekelijke zang, neemt “Can You Hear Me” je mee op een reis can avontuur en overdenking. De lyrics weerspiegelen de dynamiek van de hedendaagse mindset: “Wake me up from this daydream, I’ll find luck, my new routine”. Ze vragen de luisteraar om zich los te maken van overdenken en zich over te geven aan de muziek. Het refrein, met de krachtige vraag “Can you hear me?”, benadrukt de verbinding tussen de artiesten en hun publiek, en biedt ruimte voor reflectie, terwijl de funky vibes je onmiskenbaar in beweging brengen.

Het nummer markeert niet alleen de samenwerking tussen KULI en Laurentius maar is ook een perfecte weerspiegeling van hun gedeelde visie: muziek moet grenzen doorbreken, niet alleen in geluid, maar ook in gevoel. Deze track heeft geen behoefte aan uitleg; het spreekt voor zich. De energie die uit de muziek stroomt, is niet alleen in de studio gecreëerd, maar gaat ook zijn weg vinden naar de dansvloeren over de hele wereld.

Luister hier naar een voorproefje:

 

Wie is KULI?

Sommige verhalen beginnen met geluid, voor anderen met stilte. Voor KULI begon alles in stilte. Toen hij drie maanden oud was, verloor hij zijn gehoor door een hersenvliesontsteking, maar op zijn twaalfde zag hij geen beperking, maar een uitdaging. Zijn liefde voor muziek werd gewekt door CD’s van Avicii en Armin van Buuren, wat resulteerde in een nieuwe passie die zijn leven voor altijd zou bepalen als muzikant met een verhaal die hem altijd anders zal maken dan anderen.

Met een cochleair implantaat hoort KULI de wereld op zijn eigen manier en voelt hij de ritmes via trillingen. Wat voor velen ongrijpbaar lijkt, zet hij om in het doorbreken van barrières. In de studio en op het podium gebruikt hij dit unieke verhaal om muziek te creëren die niet alleen wordt gehoord, maar ook wordt gevoeld in emoties en trillingen. Met miljoenen streams op alle streamingplatforms en internationale optredens heeft KULI zich gepositioneerd als een van de eerste dove artiesten die wereldwijd optreden. Zijn succes op het wereldpodium is een bewijs van zijn vastberadenheid en talent, en hij blijft grenzen verleggen als muzikant.

World Hearing Day heeft voor KULI een speciale betekenis. “Het is voor mij een moment om te laten zien dat muziek niet alleen bestemd is voor mensen die goed kunnen horen,” zegt Peter Jan. “Ik wil bewijzen dat doven, ondanks alles, muziek kunnen maken, want doven kunnen alles, behalve horen. Gehoorbeschadiging hoeft geen beperking te zijn in de muziekindustrie.” Ook benadrukt KULI het belang van gehoorbescherming: “Het is essentieel om je gehoor goed te beschermen, en daarom is het werk van het Oorfonds zo belangrijk.” Over zijn toekomstplannen zegt hij: “Ik wil meer dove artiesten opleiden en inspireren om hun eigen artistieke pad te bewandelen. Mijn brand staat voor het doorbreken van muren en het laten zien dat muziek geen beperking kent, alleen mogelijkheden.”

Wie is Laurentius?

Laurentius (Lars Beerda), is een songwriter & producer die sinds 2014 muziek maakt. Met meer dan 25 miljoen streams op zijn muziek is Laurentius inmiddels een indruk achtergelaten in de wereld van muziek, en zijn naam resoneert bij een publiek dat op zoek is naar de perfecte harmonie tussen exotische sounds en vrolijke muziek.

Laurentius staat bekend om zijn ‘Smile More’ concept, een visie die verder gaat dan muziek; het is een call-to-action om een levendige community te bouwen waar positieve invloed en een glimlach centraal staan. Zijn muziek heeft als doel mensen samen te brengen, door inspirerende nummers en aanstekelijke melodieën die gebruiken als een brug om mensen dichter bij elkaar te brengen. Laurentius’ nummers verschijnen af en toe in de Spotify Top 50 lijsten, en zijn talent werd internationaal erkend toen hij in 2019 werd genomineerd voor een Grammy in Guatemala voor Beste Elektronische Productie, waarmee hij zijn status als een internationale muziekproducent bevestigde.

World Hearing Day is een project dat Lars nauw aan het hart ligt, aangezien hij zelf leeft met tinnitus, een aandoening met een constante piep of ruis in de oren. Zijn tinnitus ontstond door onvoldoende gehoorbescherming tijdens liveoptredens in zijn jongere jaren, iets waar hij nu met spijt op terugkijkt. Om deze reden maakt Lars zich tegenwoordig hard om aandacht te creëren mbt gehoorschade en het belang het beschermen van je orden. “Je hebt immers maar één paar oren. Bescherm ze, en maak niet dezelfde fouten als ik.”

Tegelijkertijd wil hij een positieve spin geven aan zijn tinnitus: laat gehoorproblemen niet je leven overnemen. Ook met tinnitus of gehoorverlies kun je blijven groeien en grootsheid bereiken! Veel mensen begrijpen de impact van deze aandoening pas als het te laat is, maar Lars is van mening dat het geen reden is om te stoppen met creëren. “Het leven stopt niet bij gehoorbeschadiging. Blijf zo doorgaan, blijf dromen, en laat je horen!”