Evenwicht

Steun mijn onderzoek.

Audioloog Elke Devocht werkt samen met de onderzoeksgroep van het Maastricht UMC+ aan het vestibulair- of wel evenwichtsimplantaat. De belangrijkste manier waarop we de werking van ons evenwicht bij onderzoek kunnen lezen is via de oogbewegingen. Dat is met de huidige middelen heel veel werk. Maastricht heeft een plan voor een onderzoeksmethode waarop dat veel sneller kan, waardoor meer mensen met evenwichtsproblemen sneller geholpen kunnen worden.

Opgehaald: €9.780,-

Doel: €15.000,-

Help ons en iedereen met evenwichtsproblemen. Steun mijn onderzoek. Alle donaties, groot en klein, zijn welkom. Zo geven we aan ooronderzoek gehoor!

Wist je dat in Nederland zo’n twee miljoen mensen, jong en oud, last hebben van oorproblemen zoals gehoorverlies, oorsuizen of evenwichtsproblemen? Over de oorzaak en behandeling van deze beperkingen is nog veel onbekend. Duidelijk is wel dat de gevolgen van de aandoeningen voor de mensen die er mee te maken krijgen ingrijpend zijn. Om de kwaliteit van leven met een ooraandoening te verbeteren en zelfs sommige ooraandoeningen te genezen, is veel meer onderzoek nodig. Het Oorfonds zet zich hier voor in. 

Als het om wetenschappelijk onderzoek gaat, krijgen de oren nu nog niet zoveel aandacht. Daar wil het Oorfonds verandering in brengen.

In oktober startte daarom het project ‘Geef Ooronderzoek Gehoor’. In dit project zet het Oorfonds, samen met 3 academische centra, een crowdfundingsactie op. Elk academisch centrum heeft een eigen onderzoek. Het Erasmus MC doet onderzoek naar de behandeling van plotsdoofheid, het onderzoek van Utrecht Medisch Centrum richt zich op oorsuizen (tinnitus) bij kinderen en MUMC+ in Maastricht onderzoekt het effect van oogbewegingen op het evenwicht.

Elk onderzoek heeft zijn eigen crowdfunding. Het doel is om eind december per onderzoek in ieder geval 15.000 euro op te hebben gehaald. Op onze website oorfonds.nl valt te zien hoeveel ieder onderzoek inmiddels heeft opgehaald en dus ook hoeveel nog nodig is.