Plotsdoofheid

Steun mijn onderzoek.

Hylke van der Toom, kno-arts van het Erasmus MC gaat de effectiviteit onderzoeken van corticosteroïden die direct achter het trommelvlies worden ingespoten bij plotsdoofheid. Het is mogelijk die medicijnen via een injectie direct op de juiste plek te brengen, maar dat is nooit goed onderzocht.

Opgehaald: €9.272,-

Doel: €15.000,-

Help ons en mensen die plots doof zijn geworden. Steun mijn onderzoek. Alle donaties, groot en klein, zijn welkom. Zo geven we aan ooronderzoek gehoor!

In verhouding tot ander medisch wetenschappelijk onderzoek gebeurt er op het gebied van de oor- en evenwicht relatief ‘weinig’. Het is niet dat de we niet willen, het is meer dat de onderzoeks-euro’s vaker naar onderzoeken gaan die we als maatschappij als ‘dringender’ zien. Dat er ook onderzoek naar gehooroplossingen plaatsvindt, is niet bij iedereen bekend. Dat is jammer want mogelijke baanbrekende oplossingen komen steeds meer binnen handbereik nu de medische wetenschap met bijvoorbeeld de gen- en celtherapie op een kantelpunt is gekomen. Daar kan ook gehooronderzoek van profiteren. Om de kwaliteit van leven met een ooraandoening te verbeteren en zelfs sommige ooraandoeningen te genezen, is veel meer ooronderzoek nodig.

Het Oorfonds, drie jaar geleden opgericht door mensen die zelf ook met gehoor en evenwichtsproblemen worstelen, wil dat proces graag versnellen en is dit najaar gestart met de campagne ‘Geef Ooronderzoek Gehoor’. Samen met drie academische centra zet het Oorfonds het ooronderzoek in de spotlights. Mijn onderzoek maakt deel uit van deze campagne. 

Samen met de kno-onderzoeksgroep van Erasmus MC onderzoeken we de de effectiviteit onderzoeken van het aanbrengen van een sterke ontstekingsremmer (corticosteroïden) met een injectienaald achter het trommelvlies. Help ons en mensen met plotsdoofheid. Steun mijn onderzoek met een donatie