Tinnitus

Steun mijn onderzoek.

Denise Fuchten, psycholoog-onderzoeker van het UMC Utrecht, doet samen met de kno-onderzoeksgroep onderzoek naar de impact van tinnitus bij kinderen. Dat kinderen oorsuizen ervaren weten we, maar de methoden waarop we dat bij volwassen onderzoeken, zijn niet één op één toepasbaar bij kinderen. Met het onderzoek krijgen we een veel beter beeld van hoe kinderen tinnitus ervaren en wordt er een instrument ontwikkeld om de impact van tinnitus bij kinderen te meten.

Opgehaald: €15.105,-

Doel: €15.000,-

Help ons en kinderen met tinnitus. Steun mijn onderzoek. Alle donaties, groot en klein, zijn welkom. Zo geven we aan ooronderzoek gehoor!

Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek tinnitus bij kinderen

In samenwerking met het Utrecht UMC is Stichting Oorfonds Nederland een crowdfunding actie gestart om onderzoek naar tinnitus bij kinderen te financieren. Van tinnitus bij kinderen bestaan geen betrouwbare cijfers. Onderzoeker Denise Fuchten: “Tinnitus komt niet alleen bij volwassen voor, ook kinderen kunnen hier last van hebben. Bij kinderen is er veel minder over bekend. Dat komt vooral omdat het heel lastig is om te meten hoeveel last kinderen hebben van tinnitus. En ze vinden het vaak lastig om zelf te verwoorden en uit te leggen wat voor klachten ze hebben en wat voor impact die klachten hebben.” Jasper van 12 heeft tinnitus: “Ik hoor toeters, trompetten, eigenlijk een beetje van alles wat. Nadat de dokter zei dat ik tinnitus had, had ik nog wel een jaar of anderhalf last ervan. Ik moest ermee leren leven.” 

De crowdfunding actie voor onderzoek naar plotsdoofheid maakt deel uit van de campagne ‘Geef Onderzoek Gehoor’. Daarmee worden in samenwerking met drie academische centra drie onderzoeken naar oorproblemen ondersteund via crowdfunding.