Totaal opgehaald aan donaties € 3823,57

Ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière is een aandoening van het binnenoor die zich kenmerkt door aanvallen van symptomen zoals ernstige duizeligheid (vertigo), tinnitus (oorsuizen), gehoorverlies en een gevoel van druk in het oor. Deze symptomen kunnen variëren in intensiteit en duur, en mensen met de ziekte van Ménière ervaren vaak periodes van aanvallen, afgewisseld met tijden van remissie.

ziekte van meniere

Hoe vaak komt de ziekte van Ménière voor in Nederland?

Ongeveer 1 op de 1.000 mensen in Nederland wordt getroffen door de ziekte van Ménière, wat neerkomt op ongeveer 16.000 mensen. Het is echter lastig om het exacte aantal vast te stellen, omdat sommige gevallen mogelijk niet gediagnosticeerd zijn en de symptomen vaak lijken op andere binnenoorproblemen. De ziekte van Ménière is een complexe aandoening

Meer informatie over de ziekte van Ménière

KNO.nl

Stichting Hoormij

Hersenstichting

Wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Ménière

Wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Ménière omvat verschillende aspecten, waaronder:

Oorzaken en risicofactoren: Onderzoek richt zich op het begrijpen van de oorzaken en risicofactoren van de ziekte van Ménière. Hoewel de exacte oorzaak nog niet volledig bekend is, wordt aangenomen dat genetische factoren, auto-immuunreacties, infecties en problemen met de vloeistofbalans in het binnenoor een rol kunnen spelen.

Diagnostische methoden: Onderzoekers werken aan het verbeteren van diagnostische methoden om de ziekte van Ménière nauwkeuriger te identificeren en te onderscheiden van andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen.

Behandelingsopties: Verschillende behandelingsmogelijkheden worden onderzocht, waaronder medicijnen om de symptomen te verlichten, voeding en levensstijlaanpassingen, evenwichtsoefeningen, en in sommige gevallen chirurgische ingrepen. Onderzoek is gericht op het verbeteren van de effectiviteit van deze behandelingen en het minimaliseren van bijwerkingen.

Preventie en beheer: Wetenschappers werken aan strategieën voor de preventie van aanvallen van de ziekte van Ménière en de beheersing van de symptomen om de kwaliteit van leven van getroffen personen te verbeteren.

Neurologische en binnenooronderzoek: Onderzoek naar de werking van het binnenoor en het vestibulaire systeem is van belang om de mechanismen achter de duizeligheid en gehoorproblemen beter te begrijpen.

De ziekte van Ménière is een complexe aandoening, en hoewel er nog geen definitieve genezing is, wordt er voortdurend onderzoek uitgevoerd om de kennis en behandeling van deze aandoening te verbeteren.

Geen onderzoek. Geen oplossing.

Met een donatie steun je het Oorfonds. Doneren kan vanaf elk bedrag, klein of groot. Je zit verder nergens aan vast. Iedere bijdrage helpt om meer onderzoek naar oplossingen van oorproblemen mogelijk te maken!

Ervaringsverhalen

brenda cholesteatoom

Ervaringsverhaal 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Link naar blog

cholesteatoom brenda heeft het

Ervaringsverhaal 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Link naar blog

Leven met een oorprobleem: ervaringsverhalen