Totaal opgehaald aan donaties € 6018,57

“Hij was altijd bezig met het leven met tinnitus”

ewoud roos iron man tinnitus

Ewoud Roos doet de Ironman voor zijn broer

Ewoud Roos gaat komende zondag meedoen aan de Ironman in het Spaanse Marbella. Een halve triatlon waarmee Ewoud geld wil ophalen voor onderzoek naar tinnitus. Zijn oudere broer bezweek zes jaar geleden aan de gevolgen van tinnitus. “Hij had heel veel stress door die piep in zijn oor. Soms was het een piepje, maar soms ook een Boeing 747 die dagenlang in zijn hoofd zat. Hij sliep slecht en dat gebeurde ook steeds vaker. Dat werd te veel. Uiteindelijk is hij overleden aan een hartstilstand van de stress.” 

Wat zag jij van de tinnitus bij jouw broer?

“Hij had zijn ups en downs, maar ik zag ook dat zijn wereld steeds kleiner werd. Hij was altijd bezig met het leven met tinnitus. Ook de momenten dat hij met vrienden ging sporten of naar de bioscoop ging. De mogelijkheid om te ontspannen werd steeds minder. Hoe zou de piep morgen zijn? Ik hoop dat de piep weg is. Hij keek steeds minder vooruit en leefde van dag tot dag. Ik zie wel hoe ik mij morgen voel. Daar probeerde hij dan het beste van te maken.”

Er zijn natuurlijk wel therapieën. Is hij ook in behandeling geweest?  

Mijn broer heeft ook veel behandelingen gehad ook in het buitenland, maar toch hielpen die niet. Niets hielp. Sommige dagen waren beter dan andere. Als je veel behandelingen hebt gehad en niks helpt, wordt de stress erger. Familie en vrienden probeerden hem moed in te praten. Dat er vast een behandeling zou komen die effectief zou zijn.

En die oplossing kwam voor hem niet op tijd. Daarom deze Ironman?

Na zijn overlijden wilde ik er iets aan doen. Misschien een sponsoractie. Het Oorfonds creëert bewustzijn en financiert meerdere onderzoeken. En wat het WHO en het Oorfonds ook zeggen: in 2050 heeft waarschijnlijk 1 op de 4 mensen wereldwijd last van een gehoorprobleem zoals tinnitus. Het is een heel groot probleem. Relatief gezien krijgt het te weinig aandacht.

Ben je goed voorbereid voor de Ironman?

In september heb ik een kwart triatlon in Zwolle gedaan om te oefenen en voor de heuvels heb ik in Zuid-Limburg geoefend. Vrienden waarschuwden: je moet wel even die hellingen meepakken, dat is toch echt next level. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik ga nu nog even met de fiets trainen in de heuvels en dan gaat het zondagochtend beginnen. 

Steun Ewoud

Ewoud heeft een inzamelingsactie opgestart op Go Fund me. Ewoud steunen en zijn actie bekijken kan op

https://gofund.me/2703c194

Geen onderzoek. Geen oplossing.

Met een donatie steun je het Oorfonds. Doneren kan vanaf elk bedrag, klein of groot. Je zit verder nergens aan vast. Iedere bijdrage helpt om meer onderzoek naar oplossingen van oorproblemen mogelijk te maken!